بسیاری از نانواییها بهدرخواست مشتری به خمیر نان، سبوس اضافه میکنند و آن را تحت عنوان نان سبوسدار و با قیمت بالاتری میفروشند؛ اما باید بدانیم اضافه کردن سبوس بهصورت جداگانه به خمیر نان باعث میشود طی فرآیند پخت نان که حرارت بالاست، سبوس اضافهشده، بسوزد!
سوختن این سبوس باعث تولید مادهای بهنام "آکریلامید" میشود که سرطانزاست (آکریلامید از جمله علتهای سرطانزا بودن موادی مانند چیپس و سیبزمینیهای سرخکرده است)؛ اگر سبوس گندم تصفیهشده و همراه با گندم، خرد و آسیاب و با آرد مخلوط شود طی فرآیند پخت تولید آکریلامید نمیکند و اتفاقاً مزایای بسیاری نیز برای سلامتی و درمان بیماریها خواهد داشت؛ بنابراین بهترین نان سبوسدار نانی است که در آن سبوس گندم با آرد آسیاب و مخلوط شده باشد نه اینکه جداگانه روی خمیر نان پاشیده شود.