کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.
کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.

نیمه پنهان ماه

اخیرا چینی ها عکس هایی از نیمه پنهان ماه منتشر کرده اند که توسط فرودگر چانگ ای ۴  و ماهنورد چینی یوتو ۲ به ثبت رسیده اند.

چینی ها تصاویری از نیمه پنهان ماه را منتشر کردند که توسط فرودگر چانگ ای ۴  و ماهنورد چینی یوتو ۲ به ثبت رسیده و در نوع خود بی نظیر هستند.

در حدود یک سال پیش بود که فرودگر چانگ ای ۴ و نیز ماهنورد یوتو ۲ بر روی ماه فرود آمدند. آن هم فرود در نیمه پنهان ماه. در آن زمان آنها در حال تحقیق بر روی دهانه برخوردی Von Kármán  بوده اند.

آنها اطلاعات را ثبت کرده و برای ماهواره‌ی رله ارتباطی به نام کویکیاو ارسال می کردند و این ماهواره نیز دیتاها را به زمین رله می کرد. فرودگر و ماهنورد هر دو در این ماموریت عکس هایی از نیمه پنهان ماه به ثبت رساندند. چینی ها اخیرا بخشی از این تصاویر را که جزء خزانه ارزشمند دیتاهای نیمه پنهان ماه است منتشر کرده اند.

در جریان ماموریت چانگ ای ۴ ماه اجازه نمی داد تا تشعشعات الکترو مغناطیسی از نیمه پنهان به زمین برسد و لذا این دیتاها در ابتدا به ماهواره واسط  ارسال و در ادامه به زمین می رسید. این ماهواره در موقعیتی قرار داشت که می توانست زمین و نیمه پنهان را با هم مرتبط کند.

چانگ ای ۵ ماموریت بعدی چینی هاست و اواخر سال جاری آغاز می شود. اما این ماموریت در نیمه پنهان ماه صورت نمی گیرد و هدف آن رفتن به ماه و جمع آوری نمونه ای به وزن ۲ کیلوگرم از ماه است که در نهایت باید آنها را به زمین برساند. در واقع چانگ ای ۵ می تواند از ماه نمونه برداری کرده و با خود به زمین بیاورد و این موفقیت بسیار هیجان انگیز خواهد بود زیرا آخرین و اولین باری که این اتفاق افتاد در سال ۱۹۷۶ بوده است. این نمونه ها می توانند به دانشمندان کمک کنند تا سفرهای مطمئن تر و پربارتری به کره ماه در آینده داشته باشند.

چانگ ای ۴ یک مأموریت اکتشاف مربوط به کره ماه است که توسط چینی های انجام شد. چینی ها در این ماموریت موفق به انجام نخستین فرود آرام در سمت پنهان ماه و در مناطق قطب جنوب کره ماه شدند. این رویداد مهم در ژانویه ۲۰۱۹ رخ داد.

vmze_22.jpg

موقعیت نیمه پنهان ماه به گونه ای بود که دیتاها قابلیت ترانسفر شدن به زمین را نداشتند و لذا یک ماهوارهٔ رلهٔ ارتباطی به نام کویکیاو این ارتباط را برقرار کرد. فرودگر رباتیک در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ در سمت پنهان ماه خاک آن را لمس کرد و نخستین فضاپیمایی گردید که در سمت پنهان ماه فرود آمده بود.

yqbk_22.jpg

به هر حال چانگ ای ۴ نخستین ماهنوردی بود که نیمه تاریک کره ماه را که از زمین غیر قابل دید است کاوش کرد و باید دید که آیا چینی ها می توانند ماموریت های آینده را نیز بدون بروز مشکل انجام دهند یا خیر.