کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.
کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.

مریخ، اشعه ی ایکس و مفهوم پایه ای طیف سنجی شیمی دهم

bob0_mars-rover-gamee-screenshot.gif

مریخ‌نورد جدید سازمان تحقیقات فضایی ناسا که ۳۰ بهمن ماه سال جاری روی سطح این سیاره فرود خواهد آمد به فناوری اشعه ایکس برای ردیابی و شناسایی فسیل‌ مجهز شده است.

این کاوشگر با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اشعه ایکس به طور دقیق نقاط مختلف در سطح سیاره سرخ را بررسی کرده و هرگونه‌ جزئیاتی از احتمال وجود حیات در سال‌های بسیار دور را به سرعت به زمین ارسال می‌کند. در واقع هدف از طراحی سامانه اشعه ایکس روی مریخ نورد جدید ناسا بررسی سابقه حیات در این سیاره است. بر اساس برخی نظریات میلیون‌ها سال پیش در سیاره مریخ حیات وجود داشته است.

بازوی مکانیکی به طول ۲ متر این امکان را به روبات کاوشگر می‌دهد که هر شی مشکوکی روی سطح مریخ را بررسی در صورت نیاز آن را جابه‌جا کند. با توجه به اینکه آب‌وهوا در مریخ تفاون زیادی با زمین دارد و واکنش‌های شیمیایی که در این سیاره انجام می‌شود شدت و سرعت بیشتری دارند اجزای باقی مانده از جانوران احتمالی در مدت زمان کوتاه‌تری تجزیه شده و یا به شدت تغییر حالت می‌دهند. لذا برای شناسایی هرگونه اثر از حیات باستانی در مریخ باید از اشعه ایکس استفاده کرد.

آزمایشات متعدد نشان داده است اشعه ایکس برای ردیابی و شناسایی آثار باستانی فناوری کاربردی است و می‌توان با استفاده از آن حتی دانه کوچکی از نمک خوراکی را نیز شناسایی کرد. مریخ‌نورد جدید ناسا با به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی به خوبی اهمیت یا عدم اهمیت اشیا مختلف در سیاره سرخ را درک کرده و موارد بدون ارزش علمی را جمع‌آوری نمی‌کند.

s2q_773x435_cmsv2_f5738c30-10eb-5ad2-be41-e19e85ee275c-4802026.jpg

تغییرات دما در هرشبانه‌روز مریخ بسیار شدید است به طوری که تفاوت دما در طول روز با شب ۳۸ سانتیگراد است. این تغییر دمای گسترده عاملی برای نابودی هرگونه اثری از حیات باستانی در مریخ است. چنین شرایطی در زمین وجود نداشته و از همین رو فسیل‌های قدیمی متعلق به ۳,۵ میلیارد سال پیش نیز روی سطح سیاره خاکی پیدا می‌شوند.

 اطلاعات تکمیلی