کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.
کهکشان راه شیمی

کهکشان راه شیمی

نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان است.

ناسا

 (5).jpg

ناسا امروز جمعه (پنجم دسامبر، چهاردهم آذر) پرتاب آزمایشی مدل بدون سرنشین سفینه اوریون را با پرتاب یک موشک دلتا از پایگاه فضایی کیپ کاناورال به فضا انجام داد.

سفینه مخروطی شکل اوریون که به آپولو، سفینه‌ای که بشر را به ماه برد، شباهت دارد برای سفر انسان به ماه و مریخ طراحی شده است.

در این پرتاب آزمایشی، اوریون تا ارتفاع شش هزار کیلومتری زمین بالا خواهد رفت و کره زمین را دو بار دور خواهد زد و بخشی از تجهیزات مهم اوریون از جمله سپر حرارتی و چتر های فرود آزمایش خواهند شد.

در بازگشت از این ارتفاع، سرعت اوریون در زمان ورود به جو زمین به سی هزار کیلومتر در ساعت خواهد رسید، تقریبا معادل سرعت بازگشت یک سفینه از ماه به جو زمین.

به این ترتیب، دمای اوریون تا دو هزار درجه سانتی گراد بالا خواهد رفت و دانشمندان کارایی سپر حرارتی را برای محافظت سفینه و تجهیزات آن بررسی خواهند کرد.

تقریبا چهار ساعت و نیم بعد از پرواز، اوریون، در اقیانوس آرام در شبه جزیره بایای مکزیک فرود خواهد آمد. متخصصان در این فرود کارآیی چترهای فرود را آزمایش خواهند کرد.

یک هواپیمای بدون سرنشین ناسا هم آخرین لحظات این فرود را فیلم برداری می‌کند.

پس از فرود اوریون، غواصان نیروی دریایی آمریکا بلافاصله خود را با قایق های تندرو به آن می رسانند و بعد آن را با یک کشتی به ساحل یدک‌ خواهند کرد.

پرتاب آزمایشی اوریون قرار بود دیروز پنجشنبه انجام شود اما وزش بادهای شدید و دلایل فنی باعث شد این آزمایش یک روز به تعویق بیفتد.

بجز اوریون، ناسا در حال تولید یک موشک جدید و پرقدرت برای حمل اوریون است. این موشک در سال ۲۰۱۷ یا ۲۰۱۸ آماده پرتاب خواهد شد.

تا آن زمان از موشک سنگین دلتای چهار، عظیم ترین موشک دنیا، استفاده خواهد شد.